Vlerësimi Temave:
  • 0 votim(e) - 0 Mesatarja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Receta Sallatash
#11
Sallatë e Vitit të Ri Mbretëresha e borës

Përbërësit:

– 250 g karkaleca;
– 2 feta djathë;
– 6 vezë të ziera;
– 200 g proshutë;
– 1 qepë të vogël;
– 1 mollë;
– 100 g kikirikë;
– 350 ml majonezë;
– 2 lugë gjelle uthull;
– 1 lugë çaji sheqer;
– gjysmë lugë çaji kripë;
– 100 g arra.


Përgatitja:
Së pari, vendosni djathin në frigorifer. Prisni qepën, shtoni kripë, sheqer dhe uthull.
Hidhni pak ujë të valë dhe lëreni të qëndrojë për 15 minuta, derisa të ftohet plotësisht.
Pritini karkalecat në kube të vegjël, dhe më pas proshutën, në enë të veçanta.

Qëroni vezët e ziera dhe ndani të bardhat e vezëve nga të verdhat. Renditni të verdhat e vezëve më të vogla, dhe të bardhat më të mëdha.
Shtoni pak majonezë në proshutë, karkaleca dhe të verdhë veze dhe përzieni bukur përmbajtjen e secilës enë.
Përgatitni një kallëp të rrumbullakët me rreth afro 18 cm në diametër.
Grijeni djathin e ngrirë trashë, pastaj vendoseni në pjesën e poshtme të kallëpit dhe lyejeni lehtë me majonezë.


Pastaj përhapni të verdhat e vezëve sipër dhe më pas qepët.
Përgjigju
#12
Sallatë me lakër të kuqe dhe arra – mrekulli për shijen dhe shendetin

Lakra e kuqe shpesh përdoret për të zëvëndësuar sallata të ndryshme, por kjo perime është e nënvlerësuar.

Lakra e kuqe është më e fuqishme se lakra e bardhë në aspektin shëndetësor.

Lakra e kuqe përmban 85% të dozës ditore të vitaminës C, ndërsa lakra e bardhë ka vetëm 47 përqind, madje lakra e kuqe ka më shumë Vitaminë C se sa portokallet.

Kur vjen puna tek hekuri, lakra e kuqe ka dyfishin në krahasim me lakrën e bardhë. Sa i përket antioksidantëve, lakra e kuqe është triumfatore dhe superiore.

E vetme ose në kombinim me produkte të tjera, lakra e kuqe ia del mbanë të kënaqë shijen dhe të zbukurojë çdo gosti e tryezë.

Lakra e kuqe kombinohet në mënyrë mbresëlënëse me arrat.

Të dyja plotësojnë njëra tjetrën jo vetëm në shije por edhe aromë.

Lakra e kuqe përmban më shumë antioksidantë se çdo lakër tjetër.

Sallata me lakër të kuqe dhe arra mund të plotësohet edhe me dardha.

Këto të fundit janë të pasura me fibër ndërkohë që arrat janë të shkëlqyera për zemrën falë acideve yndyrore omega-3.

Falë këtyre vlerave, kjo sallatë është perfekte për vjeshtën dimrin.

Mineralet dhe Vitaminat që përmban sallata me lakër të kuqe dhe arra

Bakri është një mineral i rëndësishëm për zhvillimin e mielinës , një lëndë që vesh dhe qetëson nervat.

Ky mineral është gjithashtu i rëndësishëm për transformimin e melaninës e cila është e përfshirë në pigmentimin e flokëve, syve dhe lëkurës.

Fibra, është e rëndësishme për shëndetin e zemrës dhe për uljen e kolesterolit.

Mangani është i rëndësishëm për shëndetin nervor.

Acidet yndyrore Omega-3 që parandalojnë sëmundjet e zemrës, ulin kolesterolin dhe tensionin e gjakut.

Kaliumi ul kolesterolin dhe tensionin e gjakut.

Vitamina C është e dobishme për sistemin imunitar dhe indet.

Vitamina K është e rëndësishme për kockat dhe gjakun

Përbërësit e sallatës

Gjysëm qepe të ëmbël

200 gramë lakër të kuqe të prerë hollë.

1 lugë çaji me mjaltë.

1 lugë gjelle me uthull molle.

1 lugë gjelle me lëng molle, pa sheqer shtesë.
Përgjigju
#13
Sallatë greke (Koriatiki salada)​



Përbërësit​

2 domate
2 kastraveca te vegjel
1 qepe e kuqe e embel
1 spec jeshil
200 gr djath Feta
8 ullinj te zinj
4luge vaj ulliri
Rigon
sipas deshires kripë
Hapat​

Lajme dhe presim holle specin jeshil, qerojme qepen e kuqe dhe e presim ne rrathe te holle, lajme domatet dhe i ndajme ne 8 pjese te barabarta, qerojme kastravecat dhe i presim ne rrathe. Presim ne kubik djathin Feta.
Ne nje pjate te ceket vendosim domatet, qepen, kastravecat, kubiket e djathit te bardhe, specin jeshil dhe ne fund ullinjt e zinj. Te njejten gje bejme edhe me pjaten tjeter (racionin tjeter te sallates) duke i rregulluar me vaj ulliri, kripe dhe sipas deshires me uthull.
KESHILLE: Sallata greke mund te pregatitet edhe me qepe te bardha ne vend te qepeve te kuqe, gjithashtu kastravecat mund te priten pa u qeruar.
Përgjigju
#14
Sallatë me patate dhe pançetë​




Përbërësit:
Pak patate normale dhe pak patate të ëmbla
Salcë kosi
Lajnë
Spec djegës
Majdanoz
Pançetë të parapërgatitur
Majaz dhe kopër
Krip, piper dhe vaj ulliri

Përgatitja e sallatës:
Në fillim marrim një enë të madhe në të cilën të kemi mundësin të trazojmë sallatën që do bëjmë.
Në këtë enë hedhim pak nga të dyja llojet e patateve, shtojmë vajin e ullirit, paçetën, specin djegës, hudhrën dhe i përziejmë me kujdes.
Pastaj shtojmë pak lajnë jo shumë sepse do përdorim dhe salcën e kosit për t’i dhënë një shije të mirë. I hedhim majonezën, salcën e kosit, kjo salcë nuk duhet të jetë shumë sepse nuk duhet që t’i humbasim shijen e patates. Hedhim koperinë, majdanozin dhe majazmën e freskët.
Në fundi shtojmë krip dhe piper të freskët, i përziejmë mirë dhe i hedhim në një pjatë për servirje.
Përgjigju
#15
Sallatë me patëllxhanë​


Përbërësit​

2-3 patëllxhanë
5-6 domate të vogla
2 thelpinj hudhër
2 lugë uthull
Vaj ulliri
Kripë
Majdanoz
100 gr djathë të bardhë

Përgatitja

Patëllxhanet i presim në feta dhe i vendosim në ujë me kripë. Përgatisim një masë me 2 lugë vaj ulliri, majdanoz dhe thelpinjtë e hudhrës të prerë në feta. Lyejmë patëllxhanët dhe i fusim në furrë. Ndërkohë presim domatet në katërsh dhe përgatisim një salcë për lidhjen e sallatës. Tek uthulla shtojmë kripën, pak majdanoz dhe vajin gradualisht duke e trazuar, rreth 2 lugë.

Pasi patëllxhanët dalin nga furra, i shtojmë tek domatet, i spërkasim me salcën, shtojmë djathin e bardhë të copëtuar dhe janë gati për servirje.
Përgjigju
#16
Sallatë gjermane me patate​



Përbërësit
1 kg Patate të reja
1 qepë e verdhë të prerë
½ proshutë
1 qepë e kuqe e madhe, e prerë
¾ uthull molle
1 lugë gjelle mustardë
¼ vaj ulliri
Kripë dhe piper
8 qepë të reja të prera hollë


Përgatitja
Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe hidhni qepët e verdha dhe shtoni ujë të ftohtë. Pas zierjes prisni patatet dhe vendosni në një tas dhe mbuloni për t’i mbajtur të ngrohtë.
Më pas merrni një tenxhere shtoni proshutën shtoni qepën e kuqe në yndyrën e proshutës dhe zijeni për 3 deri 4 minuta. Shtoni me kujdes uthullën dhe mustardën dhe gatuani për dy minuta. Më pas shtoni kripën dhe piperin. Dhe të gjithë këtë hidhni tek patatet të cilat i keni zier më herët. Shtojani qepën e re të grier, majdanoz si dhe kripë.
Përgjigju
#17
Sallatë İtaliane​


Përbërësit

1 gotë bizele
1 patatet
1 karrotë
5-6 copa sallam
4-5 tranguj turshi
2 lugë majonez
Përgatitja

Patatën, karrotën preni në copa të vogla dhe vendosni në një tenxhere për zierje.

Pastaj ia shtoni sallamën e prerë, trangullin e prerë, bizelet, majonezin dhe e përzieni e gjithë sallatën.
Përgjigju
#18
Sallatë me patate​


Përbërësit
5 patate
1 spec i kuq
6,7 copa qepë
5-6 gjethe roka
Pak koper
1 limon
Kripë
Vaj vegjetal
erëza
Hapat:
Patatet i vendosim në një tenxhere me pak ujë dhe i ziejmë rreth 10 minuta.
Qepën, rekën, koperin, specin e premë në copa të vogla dhe e vëmë në tigan me pak vaj vegjetal për fërgim.
Pas fërgimit i vendosim në pjatën kryesore, patatet i qërojmë dhe i premë në copa të vogla.
Ia shtojmë erëzat, limonin vajin vegjetal dhe e përziejmë e gjithë sallatën.
Përgjigju
#19
Sallatë Boshnjake


Pёrbёrёsit

0,5 kg patate
4 vezё
5 tranguj turshi
Kripё
Piper
1 lёng limoni
2 decilitra krem kosi
Hapat

Lajini patatet dhe vloni nё ujё i kripur dhe kur tё ftohen pak, qёrohen dhe priten nё rrathё.

Ndёrkohё zihen vezёt, qёrohen, priten nё copa tё vogla, tё bardhat e vezёve i vёmё nё patate dhe shtojmё kripё, spёrkatet me piper dhe pёrzihen mirё.

Trangujt gjithashtu priten nё katrore dhe i shtohet pёrzierjёs sё mёparshme, tё verdhat e vezёve shtrydhen me pirun dhe u jepet shije e tharёt me lёng limoni, shtohet krem kosi dhe pёrzihen mirё.

Gjysma e pёrzierjёs vendoset nё sallatё, pёrzihet mirё dhe vendoset nё njё enё pёr shёrbim, pjesa tjetёr derdhet nёpёr sallatё.

Ju bёftё mirё!
Përgjigju
#20
Sallatë me Panxhar​


Përbërësit​

450 gr panxhar i grirë
2 lugë gjelle uthull
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle majdanoz i grirë
1 thelbi hudhër e grirë
2 lugë çaji mustardë
Kripë
Piper i zi
Përgatitja​

Për të nisur me përgatitjen e kësaj recete nga AgroWeb.org qëroni panxharin dhe grijeni në fije të holla në një rende.
Vendoseni në një enë dhe aty shtoni uthullën bashkë me vajin e ullirit, hudhrën e grirë, mustardën, kripën dhe piperin e zi.
Të gjithë këta përbërës përziejini mirë dhe sallata juaj është gati.
Shërbejeni me sallatë jeshile, mish apo gatime të tjera.
Përgjigju


Shko tek sektori:


Userat që po e shikojnë temën për momentin: 1 Vizitorë