20.12.2024, 21:52
Sallatë me patëllxhanë
Përbërësit
2-3 patëllxhanë
5-6 domate të vogla
2 thelpinj hudhër
2 lugë uthull
Vaj ulliri
Kripë
Majdanoz
100 gr djathë të bardhë
Përgatitja
Patëllxhanet i presim në feta dhe i vendosim në ujë me kripë. Përgatisim një masë me 2 lugë vaj ulliri, majdanoz dhe thelpinjtë e hudhrës të prerë në feta. Lyejmë patëllxhanët dhe i fusim në furrë. Ndërkohë presim domatet në katërsh dhe përgatisim një salcë për lidhjen e sallatës. Tek uthulla shtojmë kripën, pak majdanoz dhe vajin gradualisht duke e trazuar, rreth 2 lugë.
Pasi patëllxhanët dalin nga furra, i shtojmë tek domatet, i spërkasim me salcën, shtojmë djathin e bardhë të copëtuar dhe janë gati për servirje.
Përbërësit
2-3 patëllxhanë
5-6 domate të vogla
2 thelpinj hudhër
2 lugë uthull
Vaj ulliri
Kripë
Majdanoz
100 gr djathë të bardhë
Përgatitja
Patëllxhanet i presim në feta dhe i vendosim në ujë me kripë. Përgatisim një masë me 2 lugë vaj ulliri, majdanoz dhe thelpinjtë e hudhrës të prerë në feta. Lyejmë patëllxhanët dhe i fusim në furrë. Ndërkohë presim domatet në katërsh dhe përgatisim një salcë për lidhjen e sallatës. Tek uthulla shtojmë kripën, pak majdanoz dhe vajin gradualisht duke e trazuar, rreth 2 lugë.
Pasi patëllxhanët dalin nga furra, i shtojmë tek domatet, i spërkasim me salcën, shtojmë djathin e bardhë të copëtuar dhe janë gati për servirje.